Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Wie vertegenwoordigt die OR nou eigenlijk?

Bij de samenwerking tussen de bèta’s van de VU en de UvA blijkt dat de huidige vorm van medezeggenschap niet werkt, vindt Han Dolman, hoogleraar ecohydrologie aan de VU.

Op allerlei manieren wordt de samenwerking tussen wetenschappers tegengehouden en getraineerd door de verschillende ondernemingsraden en facultaire onderdeelcommissies, terwijl de meerderheid van het personeel wel voor is. Dieptepunt was het afblazen van de bètafusie, maar ook recenter blokkeerde een klein aantal tegenstanders belangrijke beslissingen over nieuwe samenwerkingsverbanden van de bèta’s.

Dit medezeggenschapssysteem voldoet niet meer, vindt Dolman, misschien biedt een gekozen rector soelaas. Lees hier Dolmans pleidooi: De medezeggenschap is dood, leve de gekozen rector.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.