Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Wethouder plaatst eerste element O|2-gebouw

“Zeer bijzonder”, zo noemt Eric Wiebes, wethouder verkeer en vervoer van Amsterdam, de bouw van het nieuwe onderzoeksgebouw van VU en VUmc in een tijd dat veel nieuwbouw op de Zuidas tot stilstand komt. Wiebes zei dit tijdens de plaatsing van het eerste element van het O|2-gebouw.

Noodzakelijke vernieuwing

Josja van der Veer, directeur Facilitaire Campus Organisatie, noemde het een belangrijke stap in de noodzakelijke vernieuwing van de campus. In het gebouw komen diverse laboratoria, onderwijsfuncties en kantoren waarin de VU, VUmc, de Universiteit van Amsterdam en het Academisch Medisch Centrum intensief gaan samenwerken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.