Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Welke journalist komt onze redactie versterken?

Ben je journalist, en zoek je een afwisselende baan op een boeiende campus? Kom het Ad Valvas-team versterken.

Dit is de baan

Je spoedt je naar een woonprotest van studenten, legt de essentie van een wetenschappelijk onderzoek vast en spit een jaarverslag door op zoek naar het verborgen nieuws. Je hebt een actieve inbreng in het redactieteam, en overlegt met collega’s over onderwerpen en invalshoeken. Kortom, je bent een breed inzetbare journalist, en je zoekt een afwisselende baan in een razend interessante omgeving.

En dit zijn onze wensen

  • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, en minimaal een jaar aantoonbare journalistieke ervaring
  • je hebt een brede interesse, kritische geest en analytisch vermogen
  • je bent een boeiende verteller, en je vindt de juiste toon (op web en in print) voor verschillende lezersgroepen: van student en docent tot bestuurder
  • je kunt je prima uitdrukken in het Nederlands en Engels
  • kun je iets toevoegen aan de culturele diversiteit in ons team, dan is dat een groot pluspunt

Over Ad Valvas

Ons werk is de ontwikkelingen binnen de VU te verslaan en bij te dragen aan de meningsvorming erover, online, in print en op de sociale media. In een klein team van professionele journalisten brengen we, samen met student-reporters, nieuws, interviews en achtergrondverhalen, en geven we ruimte aan opinies en discussies. Over het onderwijs aan de VU en de wetenschap, over het studentenleven en maatschappelijke kwesties. Onze onafhankelijkheid is gegarandeerd in het redactiestatuut.

Solliciteren

Geïnteresseerd? Lees meer, en solliciteer uiterlijk 25 oktober 2021 via deze link. Denk aan het uploaden van je curriculum vitae, motivatiebrief en vooral ook voorbeelden van je journalistieke werk.

Sollicitaties per mail of onder dit bericht worden niet in behandeling genomen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.