Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Wéér datalek op de VU

De VU heeft afgelopen week per abuis persoonsgegevens van drieduizend mensen naar een verkeerde afzender verstuurd. Het is het tweede datalek in korte tijd.

De VU meldt dat het gaat om een mail die verstuurd is door het Nederlands Autisme Register (NAR), dat verbonden is aan de VU. Het ging mis bij de verzendlijst: ‘Door een menselijke fout is die verschoven en om die reden hebben mensen in de mailinglijst een mail ontvangen die voor een andere ontvanger in de lijst was bedoeld’, laat een woordvoerder schriftelijk weten. Het gaat om naam, achternaam en adresgegevens. ‘We hebben alle direct betrokken personen hier meteen over geïnformeerd en ook melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.’

Gestolen computer

Het is de tweede keer in korte tijd dat het op de VU misgaat met persoonsgegevens. Eerder deze week meldde de VU dat er een computer gestolen is met daarop persoonsgegevens van een grote groep alumni. Vanwege een gebrekkige beveiliging van de computer kunnen de daders vermoedelijk bij deze data. Het gaat om kopieën van paspoorten en verblijfsvergunningen, cijferlijsten, diploma’s en gegevens van betalingsachterstanden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.