Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Website Advalvas gekloond

Schrokken wij even! Gisteren bleek dat onze website een kopie had. Dezelfde nieuwtjes, dezelfde lay-out, maar met als domeinnaam www.vulia.nl.

“Het was een uit de hand gelopen grap”, zegt David van Erkelens, die de website naar eigen zeggen enkele weken geleden bouwde en inmiddels offline gehaald heeft. Hij is student in de joint master artificial intelligence van de UvA en de VU. “We hadden het een keer over de samenwerking met de VU en zeiden per ongeluk Vulia in plaats van Folia. Dat bracht me op het idee van de website en het domein bleek nog vrij te zijn.”

VU Amstelveen

Op de website werden automatisch alle Advalvas-nieuwtjes getoond, met een aanpassing van de oorspronkelijke url. “En de woorden ‘VU Amsterdam’ werden vervangen door ‘VU Amstelveen’, om de zuidelijke ligging van de VU te benadrukken”, aldus Erkelens.

Wij ontdekten de schaduwwebsite door een telefoontje van Folia. De studentenunie Asva had ernaar gelinkt op Twitter. “Het was een inside joke”, zegt Erkelens. “Ik heb het wel aan enkele mensen verteld, maar heb geen idee hoe Asva erbij gekomen is. Ik schrok er ook een beetje van dat het zo groot geworden is.” Van het aantal bezoekers van de website heeft hij geen idee.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.