Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

‘We moeten ons blijven verzetten’

De actiegroepen Titanic en de Verontruste VU’ers liepen met hun acties vooruit op de huidige landelijke kritiek tegen het rendementsdenken op de universiteiten. Maar het protest leeft hier minder dan op de UvA, waar het bestuursgebouw een jaar geleden anderhalve maand lang werd bezet. 
 
Dat stelt student Ludo Schoenmakers in een opiniestuk op deze website. ‘Aan de VU hebben wij op dit moment niet dezelfde financiële sores als aan de UvA en lijkt het interne debat nog altijd constructief te zijn. Maar dat maakt de concrete problemen hier niet minder prangend.’
 

Te weinig invloed 

Bij allerlei problemen, zoals output-financiering, tijdelijke contracten en het uithollen van de studentenondersteuning, is het leidmotief volgens Schoenmakers steeds hetzelfde: de mensen die ermee moeten leven hebben te weinig invloed.
 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.