Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

‘We gaan ons geld nog niet bij de Deutsche Bank weghalen’

Met de Deutsche Bank gaat het niet goed en de VU heeft veel geld bij de bank uitstaan. Maar volgens bestuurslid Marjolein Jansen is er geen directe reden tot zorg.

De bank kondigde dinsdag 18.000 ontslagen aan, dat is één op de vijf medewerkers. Onder andere de salarissen van VU-medewerkers worden via de Deutsche Bank uitgekeerd. De voorzitter van de ondernemingsraad Henk Olijhoek vroeg het college van bestuur vanmiddag in een vergadering of de VU nu risico loopt.

Onder de rating

“We zitten langjarig aan de Deutsche Bank vast en zijn daarom intensief met de bank in gesprek”, reageerde Marjolein Jansen. “Als de Deutsche Bank onder de rating van de kredietbeoordelaars komt, zullen we een deel van onze liquide middelen wegtekenen. Maar op dit moment hebben we daar geen reden toe.” Voorzitter Mirjam van Praag voegde nog toe dat dat ook niet preventief zal gebeuren, omdat er grote kosten aan verbonden zijn.

De Deutsche Bank doet het al jaren niet goed en hoopt met de ontslagen en andere maatregelen als stoppen met de aandelenhandel, de kosten te verminderen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.