Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Vwo-diploma niet genoeg voor economiestudie

Eerstejaars studenten weten vaak niet genoeg van wiskunde om een studie aan de economiefaculteit te kunnen volgen. Dat schrijft de faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde op haar facebookpagina.

Verse studenten bedrijfskunde en economie en bedrijfseconomie krijgen daarom het advies om hun wiskunde bij te spijkeren. Ze kunnen via faculteitsvereniging Aureus bijles krijgen, een online cursus gaan doen of zelf aan de studie gaan.

Stoppen met studie

De faculteit ontwikkelde een toets waarmee aanstaande studenten nog snel kunnen kijken of hun wiskunde wel op peil is. Studenten die op deze toets een onvoldoende halen, blijken ook een grote kans te hebben om na hun eerste jaar te moeten stoppen met hun studie, aldus docent Reinout Heijungs, die de toets ontwikkelde.

“Het niveau van wiskunde in de economieopleidingen wordt onderschat”, zegt Heijungs. “Scholen adviseren jongeren die iets met economie en bedrijven willen doen om wiskunde A te doen, maar voor economie is wiskunde B toch echt beter.”

Eerste keer

Of de toets, die alle nieuw ingeschreven studenten toegestuurd hebben gekregen, en het advies om nog snel een stoomcursus te doen, zal helpen om het wiskundeniveau van studenten bij te spijkeren, moet nog blijken. Het is de eerste keer dat de faculteit studenten aanspoort om al aan de slag te gaan nog voordat het collegejaar begonnen is.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.