Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU vult zich volgende week met atleten

Pas op, struikel niet over de sporters volgende week op de VU. Van woensdag tot en met zondag zijn de Europese Kampioenschappen Atletiek in het Olympisch Stadion en de VU doet dienst als congrescentrum.

Behalve sportorganisaties die hun eigen bijeenkomsten houden op de VU, organiseert de VU zelf ook een en ander, in samenwerking met de faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen en het Amsterdam Institute of Sport Science.

Meedoen kan nog

“Studenten, coaches en sportorganisaties komen volgende week naar de AISS Summerschool”, zegt beleidsmedewerker van het VU-bestuur Victor Maijer. “Maar eerst is er morgen een congres over sport voor professionals, zoals fysiotherapeuten en diëtisten. Ze bespreken de laatste inzichten op sportgebied. Denk aan blessurepreventie. Er zijn veel VU-wetenschappers en ook andere experts.”

Op de laatste dag van het EK Atletiek, zondag 10 juli, is er een hardloopwedstrijd van 10 kilometer in de binnenstad. Daar doet ook een VU-team aan mee van 25 medewerkers en studenten. Als individu inschrijven kan ook.

Aan deze editie van het EK doen geen VU-studenten mee, maar wel een alumna: hordeloopster Bianca Baak

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.