Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

VU-studente wordt beroemd met daad van medemenselijkheid

VU-studente psychologie Meryem Belhaj is in eén klap een bekende Nederlander geworden nadat ze een hoogbejaarde meneer mee naar het strand nam. Ze nam er een selfie met de man, plaatste die op haar LinkedIn-pagina en ging er viral mee.

Dagblad Metro wijdde er een artikel aan, waarin Belhaj vertelt hoe het allemaal zo gebeuren kon. Ze raakte met de man aan de praat in de bus van Amsterdam naar Haarlem, waarna hij verzuchtte dat hij graag naar het strand wilde. Belhaj besloot hem te vergezellen. Ze bezorgde hem een mooie dag en schreef erover op LinkedIn.

‘Met dit bericht wilde ik laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om de wereld een stukje mooier te maken en met elkaar in gesprek te gaan’, zegt ze tegen Metro.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.