Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-studente Patricia van Zadelhoff wint scriptieprijs

VU-studente Patricia van Zadelhoff (Master of Science in Marketing) heeft op de VerzekeringsBranchedag van 19 november jongstleden de Generali AM Scriptieprijs (vijfduizend euro) gewonnen met haar scriptie “The effect of fear on the evaluation of self designed products”.

In de scriptie toont toont Zadelhoff volgens de jury aan dat de vrijheid in het zelf samenstellen van een zorgverzekering ‘leidt tot een hogere aankoopintentie en een betere productevaluatie.’

Waardevol voor de branche

In dit animatiefilmpje legt Zadelhoff uit wat dat betekent. Ze heeft 424 mensen ondervraagd en geconcludeerd dat mensen, als ze zelf bepalen wat er in hun verzekeringspakket wel en niet gedekt wordt, hun verzekeraar betrouwbaarder vinden en hun verzekering van betere kwaliteit achten.

De jury is enthousiast over wat ze noemt de goed opgezette en toegankelijk geschreven scriptie. “Het praktijkonderzoek is goed uitgevoerd en leidt tot heldere conclusies. En waardevolle scriptie voor de branche.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.