Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

VU-student hockeyt Nederland naar goud

Nederland werd afgelopen zaterdag Europees Kampioen hockey bij de dames mede dankzij VU-student Xan de Waard.

Heeft de VU iets met hockey, of hebben hockeysters iets met de VU? Naast de bekende keeper en geneeskundestudent Joyce Sombroek, die samen met haar collega’s wereldkampioen werd in 2015 en afgelopen voorjaar moest stoppen vanwege een blessure, hebben we nog een hockeykampioen: de tweedejaars business analytics Xan de Waard. Zij en haar teamgenoten veroverden afgelopen zondag de Europese titel.  De vrouwen wonnen met 3-0 van België. Het kampioenschap was in het Amsterdamse Bos, vrijwel naast de VU. Een thuiswedstrijd dus voor De Waard.

Middenvelder

De Waard maakte haar debuut in het nationale team in 2013. Ze speelt als middenvelder. Ze ging in 2016 mee naar de Olympische spelen, waar het team uiteindelijk in de finale verloor van Groot-Brittanië.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.