Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-student gaat naar vluchtelingentop in New York

VU-student Mohammed Badran interviewden we vorig najaar, over zijn vlucht uit Syrië, zijn tomeloze werklust en de stichting Syrische Vrijwilligers van Nederland (SYVNL) die hij heeft opgezet.

Daarmee wil hij vluchtelingen helpen integreren door ze vrijwilligerswerk te laten doen. Zo komen ze in contact met Nederlanders, leren ze de taal en leveren ze een positieve bijdrage aan de samenleving.

Badran is op weg naar New York, waar hij wereldleiders drie minuten mag toespreken tijdens een vluchtelingentop van de Verenigde Naties. Op de site van Oxfam Novib staat een artikel over hem en legt hij in een filmpje uit wat hij hoopt te bereiken in New York.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.