Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juni 2024

Campus
& Cultuur

VU-student in finale ondernemersprijs

16 augustus 2012 – Bachelorstudent International Business Administration Steinar Henskes is een van de zes finalisten voor de STuOP, de studentenondernemersprijs. Als hij wint, krijgt hij onder andere 5000 euro en een gratis mediacampagne in dagblad Metro.

Henskes heeft sinds 2011 een bedrijf, Italix B.V., waarmee hij een laserapparaat op de markt brengt om vogels te verjagen, Agrilaser™. Gebruikers van het innovatieve apparaat zijn volgens Henskes boeren in heel Europa, de Wageningen University, faunabeheerbedrijven en de gemeente Lelystad.

Het apparaat, door Henskes zelf ontwikkeld (hij heeft een opleiding aan de Technische Universiteit in Delft achter de rug) is volgens hem een milieu- en diervriendelijke manier om vogels te verjagen, die langer effect heeft dan bijvoorbeeld harde knallen of honden.

Op 6 september wordt in de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout in Den Haag de winnaar bekend gemaakt. (PB)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.