Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Op VU-orgel klinkt zaterdag Franse barokmuziek

Wil je horen hoe het kerkorgel in de aula klinkt? Dat kan morgen. De VU is dan een van de locaties in de orgeltocht Noord-Holland.

Organist Henk Verhoef doet zaterdag 30 juli drie locaties aan, twee kerken in Ouderkerk en de aula van de VU. Op de VU speelt hij werken van de Franse 17e-eeuwse componist François Couperin, naar  wie het orgel ook vernoemd is, en van zijn tijd- en landgenoten André Raison en Marin Marais.

Franse barok

“In vergelijking met traditionele kerkorgels is het orgel op de VU veel groter. Je kunt er daardoor heel andere stukken op spelen, in het bijzonder Franse barokmuziek”, vertelt organisator Dick van der Pijl.

Het Couperinorgel is gebouwd in 1973 naar Frans voorbeeld. De orgeltocht begint om 10:30 uur in Ouderkerk en kost €15.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.