Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU levert sportvrouw en sportman van het jaar

VU-studenten Ilse Paulis (geneeskunde) en Dion Beukeboom (bedrijfskunde) zijn vrijdag gekozen tot sportvrouw en sportman 2014 op het SSA Studenten Sportgala.

Roeister Paulis werd vorig jaar twee keer wereldkampioen bij de Wereldkampioenschappen onder 23 jaar in de skiff en ook nog eens als slagvrouw van de gouden dubbelvier bij de Wereldkampioenschappen op de Bosbaan. In februari werd ze al gekozen tot roeier van het jaar op een door NLroei georganiseerd evenement.

Wielrenner Beukeboom werd vorig jaar Nederlands kampioen op de achtervolging.

Leukste sportvereniging

Het SSA Studenten Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Studentensport Amsterdam (SSA), het overkoepelende orgaan van alle studentensportverenigingen in Amsterdam.

Behalve Paulis en Beukeboom vielen ook studenten van andere instellingen in de prijzen. Team Haven Amsterdam/SKITS (schaatsen) mag zich Sportploeg 2014 noemen. US Handbal werd benoemd tot leukste studentensportvereniging van 2014.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.