Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Campus
& Cultuur

VU heeft vier topopleidingen volgens Keuzegids

In de nieuwe Keuzegids Universiteiten 2017 is de VU van haar plek gedrongen door de TU Delft. Die is het namelijk die samen met de UvA ‘onderaan bungelt in de ranglijst van universiteiten’. Voorheen was de VU vaste bungelpartner van de UvA.

De Keuzegids heeft zelfs vier VU-opleidingen bekroond als ‘topopleiding’. Dat zijn  de bacheloropleidingen Aardwetenschappen, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Liberal Arts and Sciences (AUC) en Wijsbegeerte.

Verschillen kleiner

In het algemeen scoort de VU 56 punten in de gids en wordt ze beoordeeld als ‘gemiddeld’. In een bericht op haar site wijst ze erop dat de verschillen tussen de Nederlandse universiteiten nog weer kleiner zijn dan in voorgaande jaren.

De VU zit dus in de lift wat de Keuzegids betreft. Die vergelijkt en beoordeelt alle bacheloropleidingen in het wo. Dat gebeurt op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs.

Allerbeste van Nederland

Twintig opleidingen horen als vanouds bij de allerbeste van Nederland, constateren de makers. Elf daarvan zijn van Wageningen Universiteit. Verder scoren Groningen, Twente, Maastricht, Utrecht, Nijmegen en de Theologische Universiteit in Apeldoorn hoog.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.