Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

VU-gebouwen grotendeels gesloten tijdens kerstvakantie

In het kader van energiebesparing sluit de VU in de kerstvakantie bijna alle gebouwen, waaronder het hoofdgebouw. Het Nieuwe Universiteitsgebouw blijft tussen kerst en oud en nieuw wel open. 

‘Universiteiten dicht in kerstvakantie om hoge energiekosten’, zo kopte de NOS afgelopen vrijdag. Ook de VU wordt in het bericht genoemd, de universiteit sluit voor het eerst vrijwel alle gebouwen tijdens de kerstvakantie. Over de lengte van de periode ontstond verwarring toen de NOS berichtte dat de VU twee weken gesloten zou zijn. De VU meldt vandaag dat het om de periode tussen 25 december en 1 januari gaat. Het hoofdgebouw, Initium, W&N-gebouw, Gebouw MF, Transitorium, OZW-gebouw en Bellevue zijn tijdens deze vakantieperiode gesloten, al zijn sommige gebouwen voor pashouders toegankelijk. 

Studeren in de vakantie

Studenten die willen studeren kunnen terecht in het Nieuwe Universiteitsgebouw, behalve tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag. De VU raadt aan om warme kleding mee te nemen omdat het mogelijk kouder is dan normaal. Het O|2 Lab-gebouw heeft van 27 december tot en met 31 december aangepaste openingstijden. Voor medewerkers van het Transitorium begint de kerstvakantie eerder; het gebouw sluit al op vrijdag 23 december. 

Bekijk voor alle openingstijden het overzicht op de VU-website.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.