Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU gaat helemaal los met de kerstversiering

UPDATE: de kerstversiering is – met veel plezier – gemaakt door de medewerkers van de Hortus.

In de aanloop naar kerst kom je best wel gekke dingen tegen, qua decoratie. Wat je vroeger alleen in Amerikaanse films zag, zie je nu in menige Nederlandse voortuin: arresleeën, kerstverlichting waar je een aparte kerncentrale voor nodig hebt, kerstbomen zo hoog als flatgebouwen, enzovoort.

De VU hield het tot vorig jaar altijd heel ingetogen met drie toch wat lullige kerstboompjes, die wat armetierig afstaken tegen het betonnen geweld van het VU-hoofdgebouw. Kreeg je niet echt een heel warm kerstgevoel van.

Met die calvinistische somberheid is nu kennelijk gebroken. De VU houdt het niet meer ingetogen. Wie de ontvangsthal van het VU-hoofdgebouw betreedt, wordt vergast op de bovenstaande, eh, uitbundigheid. Hier heeft iemand zich helemaal uitgeleefd. Met groene en witte bomen en manden vol kerstballen, en een houten kerstboom en ook een dikke rol touw, allemaal heel geraffineerd naast elkaar opgesteld.

Wat een sfeer- en stijlvolle kleurenpracht. We zijn er stil van.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.