Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Campus
& Cultuur

‘VU en UvA moeten fuseren tot Amsterdam Academic Alliance’

Als het aan Albert Feilzer, decaan van tandartsenopleiding Acta, ligt, gaat niet alleen de bètafusie door, maar fuseren VU en UvA volledig met elkaar. Dat zei hij in een interview in het radiopramma Folia maakt kennis, van het UvA/HvA-blad Folia.

Feilzer heeft zelfs als een naam verzonnen voor de nieuwe fusieuniversiteit: Amsterdam Academic Alliance. De voordelen van een fusie zijn voor hem evident. Volgens hem hadden chipfabrikant ASML en ruimtevaartontwikkelaar ESRON nooit voor de Science Park-campus gekozen als Vu en UvA niet waren gaan samenwerken. “Je ziet dus dat je samen aantrekkelijker bent dan twee relatief kleine, aparte groepen.”

Juk van geneeskunde

Feilzers faculteit is zelf een samenwerkingsverband tussen de VU en de UvA, ontstaan in de jaren tachtig. Feilzer vind dat nog steeds een gouden greep: ‘Wij ontstonden uit twee subfaculteiten en werden plotseling een volwaardige faculteit. Zo kwamen we onder het juk van geneeskunde uit en konden we echt gaan groeien wat betreft onderzoek en onderwijs.’

Lees meer over Feilzers enthousiasme over fuseren op Foliaweb.nl.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.