Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU doet snoepautomaten in de ban

Vanaf komende week is er geen zoetigheid meer verkrijgbaar in de automaten van de VU. Alle snoep- en frisdrankautomaten worden weggehaald en deels vervangen door automaten met gezonde suikervrije tegenhangers. Komende maandag, tweede paasdag, worden de automaten weggehaald. Maandag is de VU dicht en zorgt het verwijderen van de apparaten niet voor overlast voor studenten.

Obesitas

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de Nota Overgewicht van oud-minister Ab Klink van Volksgezondheid. Klink is tegenwoordig hoogleraar bij sociale wetenschappen aan de VU. In die nota wordt instanties en overheden gevraagd om samen naar mogelijkheden te zoeken om overgewicht tegen te gaan. Veel scholen hebben deze nota al vertaald in het weghalen van snoepautomaten, maar van de universiteiten is de VU de eerste. Op geen enkele andere Nederlandse universiteit zijn snoepautomaten verboden.

Halve prijzen

Voordat de automaten worden verwijderd, worden ze leeggehaald. Wie niet bang is om dik te worden kan aanstaande dinsdag de restanten tegen gereduceerd tarief kopen in de kantine.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.