Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-alumnus radeloos om verdwenen nicht

“Ik kan nergens anders aan denken”, zegt VU-alumnus Aroosa Khan over haar nicht Yasmeen, die sinds 25 januari is verdwenen.

Khan wil niet veel zeggen over de omstandigheden rond de verdwijning van haar nicht. “Omdat ik dan misschien familie in Pakistan in moeilijkheden breng.” Maar uit een stuk in de Volkskrant van vorige week donderdag blijkt dat de 25-jarige Yasmeen onder erbarmelijke omstandigheden bij haar schoonfamilie in Rotterdam leefde. Gevreesd wordt dat ze ontvoerd is, of misschien zelfs vermoord.

“Ze kwam drie jaar geleden naar Nederland”, vertelt Khan. “Ze is de dochter van een zus van mijn vader. Ze trouwde met een neef van haar vader. Ik was heel close met haar.”

Op Facebook plaatst Khan berichten over haar verdwenen nicht, en oproepen zich te melden aan mensen die misschien iets weten. “We leven nu in onzekerheid, met een alles overheersend gevoel van machteloosheid”, zegt Khan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.