Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Vrije Schrijver Februari krijgt de P.C. Hooft-prijs

Vanavond kan elke literatuurliefhebber de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs volgen op Facebook en Literatuurmuseum.nl.

De P.C. Hooft-prijs 2020 voor het oeuvre van onze huidige Vrije Schrijver Maxim Februari werd in december vorig jaar toegekend. Volgens de jury werpt hij met zijn stijl ‘een effectieve dam op tegen eenduidigheid, stelligheid en onwrikbaar gelijk’. Vanwege de coronapandemie vindt de uitreiking nu pas plaats.

Een beperkt aantal gasten zal vanavond in het Haagse theater Diligentia getuige zijn van de uitreiking van de prijs en het dankwoord van Februari, maar ook van een theatermonoloog van Adelheid Roosen en een choreografie van danser Lanre Malaolu.

In de live uitzending die iedereen vanaf 20 uur online kan volgen, zullen onder anderen de schrijvers Maartje Wortel, Niña Weijers en Benno Baksteen, piloot en luchtvaartveiligheidsdeskundige, spreken over het werk van Februari.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.