Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Verontruste VU’ers zijn terug

Na maanden van stilte laten de Verontruste VU’ers weer van zich horen. Vandaag publiceren zij een opiniestuk in NRC Handelsblad naar aanleiding van de bestuurscrisis aan de universiteit en 25 april organiseren zij een discussie bijeenkomst op de VU.

Thema van die bijeenkomst is: De managersuniversiteit is failliet. En dat onderwerp staat ook centraal in hun opiniestuk. “De door ons aan de kaak gestelde problemen zijn niet specifiek voor de VU. Ook zijn zij niet slechts het gevolg van falende bestuurders of ondoordachte beleidsplannen. Deze crisis legt een veel breder en structureler probleem bloot. De volkomen uit de hand gelopen vermarkting van het academische onderwijs en onderzoek, en het daarbij behorende model van de Managersuniversiteit”, schrijven de 21 ondertekenaars van het opiniestuk.

Op de bijeenkomst op 25 april bespreken Boris Slijper, Ewald Engelen, Chris Lorenz en de voorzitter van de ondernemingsraad  Ottho Heldring deze thematiek.

Het worden trouwens drukke dagen voor betrokken en verontruste medewerkers. De vakbond AbvaKabo organiseert 11 april een lunchbijeenkomst over de lopende reorganisaties en de gevolgen van het sociaal plan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.