Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

Vakbonden stellen VU ultimatum

Bij de opening van het academisch jaar stelde Abvakabo-bestuurder Gijsbert Boggia de VU een ultimatum.

De Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, Vawo en AC/FBZ eisen dat de VU vóór aanstaande maandag tegemoetkomt aan hun eisen voor een sociaal plan. Oftewel: zij willen géén gedwongen ontslagen, een salarisgarantie bij herplaatsing, een beperking van outsourcing en andere juridische constructies die de arbeidsvoorwaarden van VU-medewerkers verslechteren, en gegarandeerd begeleiding van werk naar werk. Gaat het VU-bestuur niet op deze eisen in, dan volgt er actie, aldus de vakbonden.

VU-voorzitter René Smit antwoordde daarop dat het VU-bestuur en de ondernemingsraad inmiddels besloten hebben het gesprek weer op te pakken, en hij sprak de hoop uit dat de vakbonden ook die koers gaan varen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.