Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juli 2024

Campus
& Cultuur

Universitair personeel krijgt loonsverhoging

UPDATE. info bijgewerkt op 30-11-15

De salarissen van het universitaire personeel worden per 1 september 2015 met 1,25 procent verhoogd. Ook de eenmalige uitkering gaat omhoog: van 350 naar vijfhonderd euro. Vlak voor kerst worden de extra bedragen uitgekeerd.

Werkgevers en vakbonden zijn eruit: ze hebben gisteren afgesproken hoe ze de in juli gesloten loonruimteovereenkomst in de publieke sector gaan vertalen naar de universitaire cao. Er was twijfel of de overeenkomst wel kon worden uitgevoerd als het ABP zijn pensioenpremie zou verhogen. Vandaag werd bekend dat deze premie per 1 januari met bijna twee procent wordt verlaagd, in elk geval tot april.

Lonen omhoog

De salarissen gaan per 1 september 2015 – dus met terugwerkende kracht – structureel omhoog met 1,25 procent. Dat percentage komt bovenop de salarisverhoging met twee procent per 1 januari 2015. Op 1 januari 2016 gaan de lonen volgens de huidige cao-afspraken opnieuw met één procent omhoog. Daar komt de verlaging van de ingehouden pensioenpremie dan nog bovenop.

Werknemers die op 1 september 2015 in dienst waren ontvangen in december bovendien een eenmalige uitkering van bruto €500 bij een volledige arbeidsduur. Deze uitkering komt in de plaats van de in de cao Nederlandse Universiteiten (caoNU) afgesproken eenmalige uitkering van bruto 350 euro per juni 2016.

En een extraatje

Werknemers die ná 1 september 2015 in dienst zijn gekomen en dat op 1 juni 2016 nog steeds zijn, ontvangen de in de caoNU overeengekomen eenmalige uitkering van bruto 350 euro bij een volledige arbeidsduur in juni 2016. Student-assistenten, werknemers in jeugdschalen, werknemers met een minimumjeugdloon en SOM-leerlingen krijgen de uitkering niet. 
 
In 2016 maken de cao-partijen afspraken over de overige onderdelen van de loonruimteovereenkomst publieke sector 2015-2016.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.