Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Tweederde HvA en UvA-studenten is drugsgebruiker

Ongeveer zestig procent van de studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de UvA heeft vaker dan twee keer een xtc-pilletje geslikt, meldt Folia Magazine. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad in samenwerking met het Bonger Instituut voor Criminologie.

Dertig procent van de 540 onderzochte studenten heeft nog nooit xtx gebruikt. Het overgrote deel van de gebruikers, zeventig procent, slikt minder dan één keer per maand. Slechts een enkeling neemt elke week een pilletje.

Normalisering van xtc-gebruik

Folia vindt het allemaal nogal meevallen – experimenteren hoort erbij voor de jongelui – maar constateert wel dat er sprake is van normalisering van xtc-gebruik.

Hoeveel procent van de VU-studenten zouden wel eens een pilletje nemen?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.