Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Turkse studenten gaan zingen

De Turkse studentenvereniging Anatolia start met een koor. Ze gaan traditionele Turkse liedjes zingen, maar ook Engelse.

Volgens Dilara Çugun van SV Anatolia, initiatiefneemster van het koor, wil de vereniging met het koor meer cultuur op de agenda zetten. “We organiseren workshops, lezingen, reizen, maar nog weinig culturele activiteiten. Met dit koor willen we daar veranderingen in brengen.”

Optreden

Het koor zal worden geleid door de Turks-Nederlandse componist en pianist Selim Dogru. Het doel is om al bij het lustrumfeest voor vijftien jaar SV Anatolia op 23 december een korte optreden te kunnen houden.

“We noemen het een koor, maar het gaat niet alleen om zingen”, aldus Çugun. “We willen een voorstelling maken met meerdere kunststromen. Zang, maar ook instrumentaal, poëzie, dans. Dus ook mensen die een instrument bespelen of iets anders willen doen zijn welkom.”

De eerste repetitie is vrijdag 28 november en is ook gelijk een inloopavond om te kijken of het wat voor je is.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.