Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Tielbeek en Doreleijers student en docent van het jaar

Helemaal vergeten te vermelden, door al het Verontruste VU-geweld, namelijk dat het op de opening van het academisch jaar ook nog over belangrijke dingen ging, te weten de student en de docent van het jaar!

En de winnaars zijnnnn….

Jorim Tielbeek (student, zie bovenstaande foto) en Theo Doreleijers!

Tielbeek heeft al een bachelordiploma psychologie op zak, heeft zich gespecialiseerd in criminologie, volgde het Honours programma (BA en MA) en doet nu een masterstudie Neuroscience. Hij is geïnteresseerd in anti-sociaal gedrag vanuit een neurobiologisch invalshoek. Daarnaast houdt hij zich bezig met onderwijsvernieuwing en hij volgt een economisch leiderschapsprogramma aan de Zuidas (in het kader van Amsterdam Bright City).

In het tweede nummer van de vernieuwde Advalvas, volgende week woensdag overal op de campus te verkrijgen, staat een interview met Tielbeek. Het prijzengeld van 1.771 euro overweegt hij te besteden aan de deelname aan een Model United Nations (MUN) programma in Istanbul.

Maar misschien, mijmert Tielbeek, is het verstandiger het te gebruiken voor de aflossing van zijn studieschuld.

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Theo Doreleijers is al twaalf jaar op rij de beste docent van de Geneeskundefaculteit. Nu is hij het ook van de hele VU.

“Mijn studenten liggen bovenop het stapeltje, hoger dan besturen en vergaderen”, zegt hij tegen Advalvas. “Ik mail en sms veel met ze. Ze hebben allemaal mijn mobiele telefoonnummer, maar weten ook dat ze me eerst moeten sms’en.”

Ook Doreleijers komt in de volgende Advalvas uitvoerig aan bod.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.