Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

Fotograaf Yvonne Compier: 'Thijs, probeer een beetje serieus te kijken'

Thijs Hoekstra wint columnwedstrijd Ad Valvas

De veelgeprezen columnist Sanne Pieters opvolgen, je moet het maar durven. 24 studenten gingen de strijd aan, en een jury van redacteuren en studenten koos uiteindelijk Thijs Hoekstra als winnaar.

De derdejaars politicologie is tevens gitarist in bandjes, acteur in een theatercollectief en werkt in een escaperoom. Hij bewondert schrijvers Rob van Essen, Arnon Grunberg en natuurlijk Pieters herself. “Ik schrijf en lees eigenlijk pas het laatste jaar weer echt veel, nadat die interesse eerst op de middelbare school vakkundig was doodgemaakt.”

Uitlaatklep

Hoekstra heeft met ingang van januari de achterpagina van Ad Valvas Magazine tot zijn beschikking. Een uitlaatklep, noemt hij het verwachtingsvol. “Jullie willen natuurlijk dat ik het dicht bij de studentenwereld houd. Nou ja, alles wat ik schrijf, schrijf ik als student, dus dat komt wel goed.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.