Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Te slim om te studeren

Eén van de tien studenten die bij de studentenpsychologen aankloppen, heeft een hoog IQ en haalt toch slechte cijfers. Voor hen gaf Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen deze maand een factsheet uit: Zo slim en dan toch problemen? Zo blijkt dat hoogbegaafden vaak een andere leerstijl hebben dan de gemiddelde student. Reproductie vinden ze moeilijk, ze willen graag leren op basis van inzicht.

Teleurgesteld

Eerder dit jaar schreef Advalvas over de problemen die zeer slimme studenten hebben. Ze raken teleurgesteld in hun studie omdat die makkelijker is dan ze verwacht hadden. Daardoor zijn ze niet gemotiveerd om te leren. 

Ook hebben hoogbegaafde studenten nooit hoeven blokken. Ze zijn gewend dat ze alleen maar even vlak voor een tentamen het boek in hoeven kijken. Dat werkt vaak niet meer op de universiteit. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.