Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studievertraging? Klaag je universiteit aan!

Studenten hebben nog nooit zoveel klachten ingediend, blijkt uit een rondgang langs universiteiten en hogescholen. “Soms komen ze al met een advocaat aanzetten bij de examencommissie.”

In de nieuwe Advalvas staat een uitgebreid artikel over dit onderwerp. Twaalf hogescholen ontvingen vorig jaar een recordaantal van 3.300 klachten. De universiteiten bleven niet achter: daar kwamen meer dan tweeduizend klachten binnen. 

Studentonvriendelijkheid

“Soms komen studenten al met een advocaat aanzetten bij de examencommissie”, zegt Gritche Monsma, voorzitter van de landelijke organisatie van studentendecanen in het hbo.

Studenten zouden nog veel meer klachten moeten indienen, vindt oud-onderwijsrechter Ben Olivier “De studentonvriendelijkheid neemt steeds meer toe. En hoe onvriendelijker je bent als instelling, hoe meer klachten je krijgt.”

Lees het grote verhaal hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.