Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

Studievereniging QBDBD in juni 2014

Studieverenigingen boos over ongelijke behandeling

Veertien studieverenigingen en studentenorganisaties zijn het zat dat sommige verenigingen meer mogen op de campus dan andere. Ze stuurden gisteren een brandbrief aan het college van bestuur over het gevoerde coronabeleid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het probleem is dat het VU-beleid door de verschillende faculteiten anders wordt uitgevoerd. Sommige studieverenigingen mogen wel in hun bestuurskamer zitten werken en af en toe leden ontvangen in de ledenkamer, voor andere is dat verboden.

De studieverenigingen vragen het VU-bestuur om alle studieverenigingen toe te staan op een aangewezen plek te werken. De brandbrief is ondertekend door bijna alle studieverenigingen van de bèta- en rechtenfaculteiten, de facultaire studentenraad van Bètawetenschappen, de SRVU studentenbond en de universitaire studentenraad.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.