Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Studenten willen hun bank terug

Studentenvakbond SRVU heeft keiharde actie ondernomen tegen het verwijderen van de grote houten bank in de ontvangsthal van het VU-hoofdgebouw. SRVU’ers hebben gisteren in de Ikea een drietal houten bankjes gekocht, aan elkaar gemonteerd en op de plek gezet waar voorheen die grote bank stond.

Hún bank. “Die bank was voor iedereen hét meeting point“, zegt Olav Scholten van de SRVU. Als je een afspraak maakte, was het van: ‘Om vier uur bij de bank’, weet je wel.”

Cadeautje voor de studenten

De bank is weggehaald omdat de hal wordt gerenoveerd. De SRVU is verhaal gaan halen bij de Facilitaire Campusorganisatie (FCO). “Er gebeurt daar nog helemaal niks, dus volgens ons had die bank daar nog wel even kunnen staan.”

FCO heeft, in de gerenoveerde ontvangsthal, comfortabele loungemeubels in het vooruitzicht gesteld. “Maar die komen er pas volgend voorjaar”, zegt Scholten. “Volgend voorjaar! Dat kan toch niet? Dat vinden wij niet kunnen, dus hebben we deze bankjes geregeld. Een cadeautje voor de studenten.”

Sinterklaasgedicht

De banken kraken vervaarlijk en er staat een Sinterklaasgedicht op: 

Zoals u wel weet, Sinterklaas

Is de VU dit jaar weer vreselijk dwaas

De ontmoetingsplek voor studenten slopen

Dat vinden wij nogal bezopen

De houten bank wordt ernstig gemist

Wie nu wil afspreken in de VU wordt hard gedist

De enige oplossing is een nieuwe houten bank

Klein maar fijn, dus leve de SRVU-Sint, hartelijk dank!

De banken worden inmiddels gretig gebruikt, maar het grotehoutenbankgevoel krijg je er niet echt mee terug, helaas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.