Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten vinden kwaliteit onderwijsgebouwen niet belangrijk

De nieuwbouwplannen van de VU kunnen in de ijskast: studenten vinden de kwaliteit van de onderwijsgebouwen namelijk helemaal niet belangrijk.

Dat blijkt uit weer een nieuw onderzoek onder studenten, deze keer van VKZ BV – financiële vastgoed- en gebiedsmanagers, Laanbroek Schoeman adviseurs (LSa) in samenwerking met de Landelijke Studentenvakbond LSVb.

Onderwijskwaliteit belangrijkst

Die zeggen dat studenten de keuze voor hun studie in de eerste plaats baseren op de onderwijskwaliteit. Op de tweede plaats volgt de uitstraling en de sfeer van de stad waar de studie gevolgd kan worden. De afstand tot het ouderlijk huis komt op de derde plaats.

Wat ze in elk geval niet willen, is meer collegegeld betalen voor mooiere of betere onderwijsgebouwen.

Karakteristieke oude gebouwen

In het onderzoek is ook gevraagd naar het belang dat studenten hechten aan faciliteiten in nabijheid van de onderwijsinstelling. Studenten vinden een copyshop de belangrijkste faciliteit (41 procent). Woonvoorzieningen komen op de vierde plaats (21 procent) na een kantoorboekhandel (28 procent) en sportvoorzieningen (23 procent). Studenten wonen het liefst in de binnenstad in karakteristieke oude gebouwen.

Hoeveel studenten er precies zijn ondervraagd (vier? Vijfendertig? Honderd? Duizend?) wordt uit het persbericht van Laanbroek Schoeman adviseurs niet duidelijk.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.