Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten smullen van nieuwe eettentjes

Het campusplein is sinds deze week verrijkt met de eettentjes Stewart & Sally en Bulls, Bears & Andere Groenten. Binnen een week zijn ze al razend populair bij de studenten. 

“Het is weer eens wat anders” 

Rechtenstudent Supriya Manbodh haalt al voor de tweede keer deze week bij Stewart & Sally. “Eerst een couscoussalade en nu een wrap. Het is weer eens wat anders dan de Spar. Voor de salade betaalde ik weliswaar zeven euro vijftig, maar dan krijg je wel een goede portie. En het is bovendien heel lekker.” 

“Echt een toevoeging” 

Serop Yildiz, masterstudent bedrijfskunde, loopt net weg met een yoghurtsmoothie. Eerder deze week scoorde hij tegenover al een burger. “Het is allemaal erg lekker, maar wel duur. Toch is het echt een toevoeging, ook aan het plein. Toen ik hier kwam zat de Spar er nog niet eens. Het maakt het plein een stuk levendiger.”

Foodcourt in de Mensa 

Die levendigheid is vooral in de zomer een x-factor voor het plein, maar Yildiz vraagt zich of de containers in winter ook veel bezocht zullen worden. “Ik denk dat ik er dan minder snel naartoe ga en dat het voor hen ook niet leuk is om de hele dag buiten te staan. Misschien dat ze iets binnen kunnen doen. Dat ze van de Mensa een soort foodcourt maken met allemaal eettentjes.”

“Spar en Mensa niet te eten” 

Communicatiestudent Katrien Schreuder lijkt in ieder geval wel van plan om ook in de winter haar salade met kip te halen. “Het is echt een toevoeging, ik hoop dat ze blijven. Wat ze bij de Spar en de mensa verkopen vind ik niet te eten en zelf vergeet ik vaak lunch mee te nemen.”

Dure burger 

Hoewel Masoud Safdari (detailhandel) en Roxanne Roshandel (geneeskunde) net genoten hebben van hun burgers, denken zij niet zo vaak terug te komen. “Qua smaak is de burger perfect”, stelt Safdari. “Maar om nu regelmatig zeven euro voor een burger te betalen…” Poshandel is het met hem eens. “Als ze de burger een stukje goedkoper maken, dan zou ik veel vaker langskomen. Ik denk niet dat veel studenten dit nu op wekelijks basis zullen eten.” 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.