Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Studenten runnen pop-up restaurant voor Jemen

Zo’n veertig Amsterdamse studenten runnen komende maand een pop-up restaurant. Van 2 tot 28 februari is op de Keizersgracht de Happietaria Amsterdam geopend. Het doel is om hiermee geld op te halen voor Jemen, waar de sanitaire voorzieningen moeten worden verbeterd.

De betrokken studenten zijn al meer dan een half jaar bezig met het opzetten van de Happietaria.  Zo moesten ze zelf de sponsoring, de promotie, het pand en de benodigde vergunningen regelen.

Jemenitische gerechten

De koks in het restaurant bereiden uiteenlopende maaltijden voor. Je kunt kiezen uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten en er is bovendien eten uit de Jemenitische keuken. Zo kan je een runderstoofpotje met Jemenitische kruiden en speciaal brood bestellen. Bezoekers tellen een basisbedrag neer voor het eten en drinken en zijn verder vrij om extra geld te doneren voor het goede doel.

De Happietaria verschijnt niet alleen in Amsterdam. Studenten uit Groningen, Utrecht, Delft en Nijmegen runden de afgelopen maanden al een eigen eetgelegenheid voor andere goede doelen.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op de site.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.