Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten publiceren in online tijdschrift

Dertien tweedejaarsstudenten van de brede bachelor literatuur en samenleving volgden vier weken het vak Virtuele uitgeverij. Het resultaat staat sinds vorig week vrijdag online: Nieuwe Bladzijde op litsam-magazine.nl. Hun doelgroep is een academisch geschoold publiek. Je vindt er biografieën, columns en verhalen.

Iedereen gehoord

Hoofdredacteur van Nieuwe Bladzijde Fu Zandy: “Hoewel de meeste redactieleden geen eerdere commissie- of redactie-ervaring hadden, ging de taakverdeling vrij soepel. We hebben vanaf het begin meteen duidelijke afspraken gemaakt over het thema, beoogd publiek en de presentatie. Ik vond het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen gehoord werd en alle redactieleden achter de keuzes konden staan die we uiteindelijk hebben gemaakt. In vier weken tijd een online tijdschrift opbouwen en vullen ging zeker niet zonder slag of stoot. Het was een pittige taak, maar ik ben erg trots op de groep en ons eindproduct.”
Volgend jaar juni verschijnt een nieuwe editie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.