Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten maken filmische ‘ode aan Amsterdam’

Vijf VU-, en vier UvA-leden van de studentenverenigingen Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) en Studentenvereniging SSRA hebben een korte film gemaakt, Zover Je Kijken Kunt, die binnenkort op een website is te bekijken.

De film wordt door de makers een ‘ode aan stad Amsterdam’ genoemd en ging op 27 februari onder grote belangstelling in première in het Amsterdamse Tuschinski-theater.

BLØF

Het verhaal handelt over de romance tussen jonge, blinde schrijver en een ‘artistiek’ meisje. Zij leert hem de stad en het leven te ervaren met zijn andere zintuigen.

De makers hebben de band BLØF zover gekregen het lied ‘Beter’ aan de film te verbinden en presentator en schrijver Cornald Maas speelt er ook een rolletje in.

Meer dan borrelen

NSA en SSRA willen met dit project laten zien dat lid zijn van een studentenvereniging meer is dan borrelen en feesten op de sociëteit. Studentenverenigingen zijn tevens een platform voor haar leden om zich op culturele, maatschappelijke en organisatorische vlakken te ontwikkelen.

Bekijk hieronder de trailer: 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.