Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten: ‘Machtsstrijd niet in ons belang’

De SRVU Studentenbond roept in een persbericht alle bestuurders van de VU op om óf volledige duidelijkheid te geven, óf de gelederen te sluiten en op een constructieve manier tot een oplossing te komen. ‘Uiteindelijk draait het op een universiteit om de studenten en daar zijn er 25.000 van op de VU. Op geen enkele manier is het in hun belang de machtsstrijd op een dergelijke wijze voort te zetten’, aldus de SRVU, reagerend op de recente berichten over een mogelijke vertrouwensbreuk tussen decanen en cvb.

Ook de Universitaire Studentenraad van de VU is teleurgesteld over de bestuurlijke onrust. De studenten vinden dat de VU gebaat is bij een eensgezinde aanpak van de uitdagingen op het gebied van onderwijs, opdat de onderwijskwaliteit gewaarborgd blijft.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.