Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studente werkt mee aan hippe nieuwe stap-app

Een dagje uit in Amsterdam of Brussel? Binnenkort kun je via de app Manyguide tips vragen aan lokale bewoners voor verschillende activiteiten en wetenswaardigheden in deze steden. Masterstudente Beleid, Communicatie en Organisatie Sanne Bredeveld (23) werkt tijdens haar drukke studie mee aan de ontwikkeling van deze nieuwe app.

Tips voor on the road

Manyguide: Je wilt weten of er nog wat te beleven valt in Amsterdam of Brussel en krijgt een persoonlijk advies van een gids. Hierbij zitten ook direct de locatie en de openingstijden van de gegeven tip. De gidsen die antwoorden geven op de vragen, zijn bewoners uit de stad zelf en kunnen door de vragensteller beloond worden met een fooi variërend van 1 tot 3 euro.

Slimmer dan andere apps

Terwijl er al een legio aan apps te verkrijgen is, werkte VU-studente Sanne Bredeveld mee aan de app.

Maar heeft de consument wel trek in nog een extra app op zijn of haar smartphone? Grondig onderzoek naar de behoeften voor een nieuwe app is volgens de studente niet gedaan. Veel positieve reacties en vertrouwen van investeerders zette de ontwikkeling in gang. “Er zijn al superveel apps op de markt, maar wat Manyguide zo uniek maakt is dat je alles in één hebt. Persoonlijk en eerlijk advies en daarnaast alle info die je nodig hebt. Plus dat je echt op een interactieve en persoonlijke manier de onontdekte plekjes of diensten van een stad verkent”, aldus Bredeveld.

Gay expertise

“We hebben gidsen benaderd en onderverdeeld in expertises. Hierbij kan je denken aan food, drinks, musea, architectuur en zelfs ‘gay’ is een expertise. Hierdoor zijn de tips ook echt wat waard.” Op een specifiek antwoord hoef je hopelijk niet lang te wachten. Anders switch je namelijk al snel naar een bestaand lijstje online. “Drie minuten is ons streven en is in het begin misschien wat onhaalbaar, maar vijf minuten moet zeker lukken. En als het antwoord te lang uitblijft, pakken mijn mede-content-beheerder en ik de vraag op.’’

Uit liefde geboren

De oprichters van Manyguide zijn Maarten van den Baggelaar uit Amsterdam, grondlegger van onder andere het blad Quote, en Gunther Botsen, bekend van Fishtank & Planet Internet, woonachtig in Brussel. Jaren geleden vroegen de twee heren vaak tips aan elkaar voor bijzondere activiteiten in hun steden waarmee ze hun geliefdes konden verrassen. Uit nieuwsgierigheid voor meer ideeën ontstond het plan voor een nieuwe app. Een interactief platform waarin ze vragen over hun steden aan veel meer lokale inwoners konden stellen.

Sanne Bredeveld kijkt vooruit en zegt: “De app is nu gekoppeld aan honderden bewoners uit Brussel en Amsterdam, maar we hopen natuurlijk uit te breiden naar veel meer steden. Droom is dan ook om een soort ABN te worden of er mee samen te werken in de toekomst.”

Geen seks

“In de huidige versie proberen we overal oplossingen voor te vinden. Vragen waar de app niet voor is bedoeld zoals ‘can I have sex with you’? worden behandeld met de report abuse button. Daarnaast is het ook niet mogelijk voor elke gek om gids te worden. We hanteren een zorgvuldige selectie en screening.”

Naast het vele studeren, werken en heel weinig slapen, bouwt content-beheerder Sanne Bredeveld ijverig mee aan de nieuwe app. “Ik werd benaderd door een oud-collega van stage en kon deze kans, ondanks de drukte van mijn studie, niet afslaan.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.