Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

Studente dupe van nep-account

Eind december heeft Advalvas een bericht op Twitter geretweet van @NataljaLaurey. Dit twitteraccount werd binnen een dag weer verwijderd door Twitter. VU-studente Natalja Laurey heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan van identiteitsroof, belediging, smaad en bedreiging omdat het account dat onder haar naam is geopend, niet van haar is. Daarnaast heeft zij het nepaccount gemeld bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude. Via het account werden allerlei racistische en beledigende teksten rondgestuurd.

Advalvas betreurt het dat het niet op tijd in de gaten heeft gehad dat het hier een nep-Twitteraccount betrof, en zo mede een rol heeft gespeeld in de consternatie. Anton Hemerijck, decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen waar Natalja studeert: “Natalja is een zeer betrokken en goede student. Het is kwalijk dat zij op Twitter in diskrediet is gebracht.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.