Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Stefan Wirken nieuwe voorzitter studentenvakbond

Sara Spano heeft het voorzitterschap van de Landelijke Studenten Vakbond neergelegd. Ze ruilt van functie met haar vicevoorzitter Stefan Wirken.

Hij is blij dat er een oplossing is gevonden, zegt Wirken. Van meningsverschillen of ruzie is volgens de nieuwe voorzitter geen sprake.

Universiteitsraad

Wirken behaalde zijn bachelordiploma rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en zat daar twee jaar in de faculteitsraad. Hij is oprichter en voorzitter van de facultaire studentenpartij OpRecht. Vorig jaar zat hij bovendien in de universiteitsraad.

Spano wordt vicevoorzitter. Zij studeerde aan de masteropleiding staats- en bestuursrecht van de Universiteit Utrecht en was medewerker van de Utrechtse gemeenteraadsfractie van Student & Starter.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.