Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nienke Heijne Makkreel en Joep van Dijk van de SRVU voor de menstruatieproductenkast bij de medische faculteit

SRVU plaatst tweede kast met gratis menstruatieproducten

Sinds februari vorig jaar staat er bij het Studentendok in het hoofdgebouw een kast met gratis menstruatieproducten, u aangeboden door de VU, een initiatief van studentenbond SRVU. Afgelopen zaterdag heeft deze bond ter gelegenheid van Wereld-Menstruatiedag nog zo’n kast geplaatst in de medische faculteit.

Volgens de SRVU heeft een op elke tien vrouwen soms geen geld voor tampons of maandverband. De bond vindt dat mensen altijd de beschikking moeten kunnen hebben over dergelijke producten, die immers voorzien in een basisbehoefte.

“De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de vraag voor gratis menstruatieproducten op de campus erg groot is”, zegt Nienke Heijne Makkreel, secretaris van de SRVU. “De spullen moesten regelmatig worden bijgevuld, zodat ze voor iedereen ook beschikbaar zouden blijven. Dit toont niet alleen het nut van de interventie, maar ook de schaal van het probleem.”

Dat is waarom de SRVU het aanbod nu uitbreidt. Ze wil graag dat alle gebouwen op de VU-campus een centraal punt krijgen waar je snel tampons en maandverband kunt halen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.