Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Sportcentrum: locatie dicht, groepslessen naar campus

Nu het Sportcentrum VU op Uilenstede flink uitbreidt, gaat de locatie aan de Van der Boechorststraat binnenkort dicht. De groepslessen (oa. pilates en yoga) die daar werden gegeven, komen nu naar het OZW-gebouw, waar het sportcentrum al een fitnesscentrum heeft. “We gaan daar ruimte maken voor groepslessen voor medewerkers. Dat betekent dat we apparaten gaan weghalen”, vertelt directeur Jan Snellen. De bovenruimte van het fitnesscentrum zal voor groepslessen worden gebruikt.

Verrekijker

Liever had Snellen de ruimte gehad waar nu de Verrekijker zit, die was het sportcentrum ook toegezegd: “Dat is voor ons een goede plek: midden op de campus en met voldoende ruimte voor fitness en groepslessen. Er is eerder gezegd dat we  daar dit najaar naartoe zouden kunnen, maar dat is voor onbepaalde tijd uitgesteld.”

Heksenketel

Op Uilenstede is het sportcentrum nu nog heel hard aan het bouwen. Deze herfst moet het allemaal klaar zijn. “Daar verdubbelen we in oppervlak”, vertelt Snellen. “We krijgen een hele nieuwe sporthal voor de teamsporten, als zaalvoetbal en volleybal, daar zijn altijd wachtlijsten voor. En flink meer ruimte voor fitness. Dat is ook nodig, want het is in de huidige fitnessruimte ’s avonds een heksenketel.” De opening van het vernieuwde Sportcentrum VU is op 6 oktober.

Gewoon omdat ie zo leuk is

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.