Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Spannend kunstwerk komt tegenover buste Kuyper

Kunstenaar Wafae Ahalouch (Tanger, 1978) heeft de opdracht gekregen om een kunstwerk te maken ter gelegenheid van het Abraham Kuyperjaar dat komende maandag begint op de VU. Dan is het namelijk 140 jaar geleden dat deze anti-revolutionaire politicus de VU oprichtte.

“In het werk van Ahalouch zitten vaak omkeringen, bijvoorbeeld van de man-vrouwverhoudingen. Het werk gaat over dingen die wringen in de samenleving. Het is sterk grafisch, stripachtig van aard”, vertelt conservator Wende Wallert. “We denken dat het iets spannends gaat opleveren.”

Nieuw voorwerp, nieuw verhaal

Het kunstwerk, iets met textiel, is naar verwachting in november klaar en komt naast de ingang van het auditorium te hangen. Dat is schuin tegenover de buste van Kuyper die voor de ingang van de aula staat.

Maandag opent ook een online tentoonstelling over voorwerpen die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de VU op de site geheugenvandevu.nl. Elke twee weken een nieuw voorwerp met een nieuw verhaal. De tentoonstelling begint met een portret van Abraham Kuyper uit 1880.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.