Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Sneller boeken zoeken

Brekend nieuws: de universiteitsbibliotheek van de VU krijgt een nieuw computersysteem. Dit systeem sluit vanaf begin volgend jaar 2016  de bieb rechtstreeks aan op de wereldwijde catalogus WorldCat. Ook worden de verschillende administratieve beheersystemen hierin geïntegreerd. “Dit ene systeem vervangt heel wat systemen die op hun eind lopen”, zegt projectleider Brigitte den Oudsten. “Die hebben we met veel pijn en moeite aan elkaar geknoopt, maar dat ging bijna niet meer.”

Mexico

De lener merkt in eerste instantie vooral dat er met een nieuwe interface gewerkt wordt. Het vinden van boeken en andere informatie gaat straks sneller. Ook kan er voortaan niet alleen in de eigen VU-catalogus, maar wereldwijd kan beter gezocht worden. Wie een boek uit Mexico wil laten komen, ziet in één oogopslag hoe lang dat duurt en wat de kosten zijn voor dit boek. Of dat er een e-book beschikbaar is.

Open access

Het systeem zoekt niet alleen wereldwijd alle bibliotheken door, het geeft ook direct toegang tot informatie die wetenschappers openbaar toegankelijk (open access) hebben gemaakt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.