Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Schoonmakersstaking: of u uw afval netjes in de afvalbak wilt gooien

De schoonmakers staken weer. Net als de vorige keer gaat het om vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de schoonmaakbranche.

De facultaire campusorganisatie roept VU-medewerkers en –studenten op om, vanwege de staking, ‘geen etensresten of afval op de grond laten vallen of liggen maar deze in de hoge blauwe bakken te gooien’.

Fatsoenlijke beloning

Here’s an idea: zullen we voortaan gewoon altijd ons afval in de afvalbakken gooien? Maakt het uitzicht een stuk genietbaarder en het werk voor de schoonmakers heel veel lichter.

Lijkt ons sowieso ook normaal om dienbladen en servies meteen naar het restaurant terug te brengen en niet te eten of te drinken in de onderwijszalen en werkruimtes. Dus dat u dat niet alleen doet als de schoonmakers, die elke dag weer ontzettend veel werk moeten verzetten in een recordtempo, eens staken omdat ze daar graag een fatsoenlijke beloning voor willen.

Solidair verklaard

De kerkzaalbezetters van Actiegroep Titanic hebben zich inmiddels solidair verklaard met de schoonmakers.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.