Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Sanne Pieters, de nieuwe Advalvas-columnist

Sanne Pieters wint columnwedstrijd Advalvas

De wedstrijd voor een vaste column in Advalvas heeft een overtuigende winnaar opgeleverd. Sanne Pieters, kersverse eerstejaars sociologie, gaat Roos van Rijswijk opvolgen. De redacteuren en een studentenjury kozen unaniem haar column uit de meer dan dertig inzendingen.

“Actueel en bijna poëtisch”, “Goed punt, heel herkenbaar”, “Pakkend geschreven”, “Dit is een echte schrijver, ik zie het voor me”, aldus de juryleden over Pieters column ‘Demonstratie’.

Sanne Pieters (23) heeft enkele jaren een schrijfopleiding gevolgd, en werkt naast haar studie voor culturele instanties zoals SLAA, Read My World en de School der Poëzie. Met ingang van het nieuwe collegejaar krijgen haar columns een vaste plek in Advalvas magazine.

Shortlist

De animo voor deze columnwedstrijd was aangenaam groot. Ruim dertig VU-studenten stuurden ons een proefcolumn, met soms verrassende onderwerpen. Van bibliotheekangst en egoïstische studenten tot tosti’s en Nederturken: alles kwam voorbij. Uiteindelijk stelde de redactie een shortlist samen van zes kandidaten. Hun columns kun je hier lezen.

De redactie van Advalvas bedankt alle inzenders voor hun enthousiasme en durf. Winnaar Sanne Pieters wensen wij een trouwe schare aan fans toe, zoals ook haar illustere voorgangers Daphne Lentjes en Roos van Rijswijk om zich heen wisten te verzamelen. En veel plezier met haar nieuwe studie natuurlijk. We zullen vast nog wel lezen hoe die haar bevalt.

Opvallend is dat op de shortlist alleen vrouwen staan. Onder de ruim dertig inzenders waren toch tien mannen. De unanieme jury (4 v en 4 m) koos op basis van geanonimiseerde columns, dus aan ons zal het niet liggen…

Met dank aan studentenjuryleden Martijn Goosensen, vz.. van de Universitaire Studentenraad 2016/2017, en student-reporter Roos Lankhorst.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.