Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Sanne de Jager nieuwe voorzitter Interstedelijk Studenten Overleg

Het Interstedelijk Studenten Overleg heeft een nieuwe voorzitter: Sanne de Jager. Zij neemt voorlopig de taken over van Falco Carelsz.

Carlesz moet door persoonlijke omstandigheden een stapje terug doen, zegt De Jager. Daarom zijn de taken binnen het bestuur opnieuw verdeeld. Het is een tijdelijke oplossing, benadrukt ze. “We moeten afwachten hoe het allemaal gaat.”

Universiteit Antwerpen

De Jager studeerde pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en vervolgens algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ze onder meer assessor was bij de faculteit.

Ze volgt een master politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze liep stage bij Neth-ER, de vertegenwoordiging van het Nederlandse hoger onderwijs in Brussel, en bij het Europees Parlement. 

Liever overleg

Net als de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) behartigt het ISO de belangen van studenten. Traditiegetrouw is de LSVb sneller tot actie geneigd, terwijl het ISO liever het overleg zoekt.

De laatste jaren strijden de twee organisaties echter zij aan zij tegen maatregelen als de langstudeerboete en het afschaffen van de basisbeurs.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.